Laura Moision omakuva

Laulaja-lauluntekijä Laura Moisio julkaisee rehellisen rakkauslaulun 

Laura Moisio palaa juurilleen. Uusi single Kirje on ajaton, rehellinen rakkauslaulu ja esimakua aiempaa suoremmasta materiaalista, jonka pääosassa on piano. Se on toinen tänä vuonna julkaistavista kahdesta rakkausaiheisesta kappaleesta. 

— Laulun kertoja ymmärtää olleensa hankala pitkään ja havahtuu siihen, ettei halua menettää rakastaan. On uskallettava avautua ja sitoutua tai toinen lähtee pois. Hänen on helpompi ilmaista ajatuksensa kirjeessä kuin puhumalla. Kirje on kaunis ele, siinä on rakkautta. 

Moisio arvelee pandemian, oman lapsen odotusajan ja äitiyteen valmistautumisen hioneen mutkia suoriksi ja tuoneen rentoutta musiikin tekemiseen. Uusissa lauluissa Moisio on välttänyt ylianalysointia ja luottanut intuitioon. 

Kirje on tavallaan myös omakuva: minun on helpompi pukea ajatuksia lauluiksi, ”kirjeiksi”, kuin olla ulospäinsuuntautunut ja heittäytyvä keskustelija. 

Kirje ilmestyy alkusyksystä 7-tuumaisena vinyylisinglenä yhdessä myöhemmin julkaistavan toisen kappaleen kanssa. Kappaleen tuotannosta vastaa kitaristi Lauri Myllymäki, ja jousisovituksen on tehnyt Iikka Kotaja

Maamme arvostetuimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Laura Moisio on julkaissut neljä studioalbumia, joista viimeisin, Laulaa kun ei voi muutakaan, ilmestyi alkuvuodesta 2020. Moision albumit ovat olleet arvostelumenestyksiä, minkä lisäksi kakkoslevy Ikuinen valo oli ehdolla sekä Teosto-palkinnon että Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi 2016. 

Kuuntele ”Kirje” täältä!

sävellys & sanoitus: Laura Moisio 

sovitus & tuotanto: Lauri Myllymäki 

jousisovitus: Iikka Kotaja

äänitys: Risto Hemmi / Finnvox

miksaus: Jarno Alho / Alho Audio Mastering 

masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox 

kansitaide: Verna Tervaharju